Kennismaking en inschrijving

De stap naar 'de grote school' is voor een bijna vierjarige peuter natuurlijk best spannend. Ook de stap naar een nieuwe basisschool - bijvoorbeeld na een verhuizing - is vaak best ingrijpend. 

Om die stap voor uw kind zo soepel mogelijk te laten verlopen, adviseren we u een afspraak te maken voor een kennismaking, wanneer u overweegt, of wellicht al besloten hebt, uw kind in te schrijven op obs Wynwizer.

Dat biedt niet alleen uw kind de kans al vast even sfeer te proeven, maar stelt u bovendien in de gelegenheid informatie te krijgen over het reilen en zeilen op onze school. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u hieronder lezen. Ook vindt u hier informatie over de procedure voor het inschrijven van uw kind op onze school. En natuurlijk biedt onze website ook al een flinke bron van informatie, om al vooraf een indruk te krijgen van onze school.Kennismaking
          

Ieder jaar organiseren we begin november een Open Dag. We nodigen dan de ouders met kinderen in de leeftijd van 2 à 3 jaar uit Zuiderburen uit om een kijkje op onze school te nemen. Natuurlijk zijn ook ouders en kinderen van buiten de wijk van harte welkom! U krijgt dan een eerste indruk van onze school.

Ongeacht of u de Open Dag bezoekt of niet, u bent altijd welkom een kijkje te nemen. Sterker nog, ook al bezoekt u de Open Dag, dan nòg adviseren we u bij interesse voor onze school nog een persoonlijke afspraak te maken. We kunnen dan dieper ingaan op het reilen en zeilen op Wynwizer en er is ruim gelegenheid eventuele vragen te beantwoorden en de school 'in bedrijf' te zien.

Voor kinderen die 4 jaar worden, adviseren we rond de leeftijd van 3 à 3,5 jaar een afspraak te maken voor een eerste kennismaking. Rond die leeftijd gaat de overstap naar de basisschool voor de meeste kinderen echt spelen. Juist dan is het voor hen natuurlijk belangrijk zelf een kijkje te nemen. Als eerste kennismaking. Als eerste, nog heel veilige, stap.

Gaat u verhuizen naar Zuiderburen, zoekt u voor uw kind(eren) een nieuwe basisschool? Ook dan is het verstandig een afspraak te maken voor een kennismaking. Voor uw kind(eren) en u dè gelegenheid sfeer te proeven en informatie te vergaren.

Tijdens de kennismaking nemen we ruim tijd om u te vertellen waar we voor staan, hoe we werken, maar ook om uw vragen te beantwoorden en natuurlijk vol trots onze school aan u te laten zien!

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen: 058 - 288 02 50. Samen met u prikken we dan een geschikt moment.Inschrijving
          
U heeft uw keus gemaakt en wilt uw kind inschrijven op Wynwizer? Dat kan door het invullen van ons inschrijfformulier. U kunt dit formulier per mail aanvragen:info.wynwizer@proloog.nl

Wanneer uw kind verhuist van een andere basisschool naar Wynwizer, adviseren we uw kind een dagdeel te laten meedraaien om al vast een beetje te kunnen wennen. Hiervoor kunt u telefonisch met ons een afspraak maken via tel. 058 - 288 02 50.

Overigens, voor vierjarigen kennen we sowieso de zogenaamde 'visiteregeling'. Uw kind draait dan in de maand voorafgaande aan de vierde verjaardag in totaal vier dagdelen mee. De leerkracht neemt hierover contact met u op, circa zes weken voor de vierde verjaardag van uw kind.