Links voor kinderen
           

Hieronder staat een aantal interessante links voor kinderen.
Door op de afbeelding te klikken kom je op de desbetreffende site

           

 
Netwijs
Een kindvriendelijke zoekmachine op internet.

Andere handige zoekmachines voor kinderen zijn:

OYANI en CARLIEN


Schooltelevisie
Ook op onze school wordt dankbaar gebruik gemaakt van de school t.v.
Kennisnet

Een hele uitgebreide site. Hier zijn de meeste scholen van Nederland aangesloten. Goed voor uren surfplezier.


                   
                                   
Oriëntatie op mens en wereld.
In het Schooltv-weekjournaal worden de belangrijkste actuele nieuwsontwikkelingen op een rijtje gezet.
Voor leerlingen van groep 7 en 8.


           


Koekeloere.
Moffel en Piertje gaan de wijde wereld in om antwoord te vinden op hun vragen. Er wordt veel aandacht besteedt aan de taal- en leesontwikkeling van kleuters en aan de sociaal-emotionele vorming.
Voor kleuters van groep 1 en 2.Huisje Boompje Beestje.
De computer neemt in Huisje Boompje Beestje een belangrijke plaats in. Filmpjes worden aangeklikt, informatie wordt opgevraagd en via E-mail onderhouden Kit en Mous contact met de buitenwereld.
Geschikt voor groep 3 en 4.
         

           Flip de Beer.
Flip de Beer gaat steeds met kinderen mee naar plaatsen die passen binnen het thema van het programma Koekeloere. Bij ons op school komt Flip de Beer zelfs in de klas.


De Schatkast.
De Schatkast is een taalontwikkelingsprogramma voor groep 1 en 2.
Een wonderlijke zwerver en verzamelaar Jas, die de meest fantastische zaken in zijn talloze jaszakken verbergt neemt iedereen mee op zijn dwaaltochten.
        
Nieuws uit de Natuur.
Nieuws uit de Natuur is hét natuurprogramma voor kinderen in de middenbouw. De nadruk ligt op de natuur en gezondheid, maar ook is er aandacht voor milieu en techniek.Kidszone.
Een website waar werkelijk alles te vinden is, zoals kleurplaten, zoek de verschillen, spelletjes, moppen en een prijsvraag, maar ook zaken zoals de speelstraat, de boomhut, de speelgoedwinkel en het postkantoor.Beeldbank.
Een site van de schooltelevisie, waar allerlei aardig beeldmateriaal te bekijken is. Met links voor peuters en kleuters, basisonderwijs en voortgezet onderwijs
Webkwestie
Leuke site waar van alles te beleven valt. Eigenlijk een beetje populair wetenschappelijk voor kinderen. Maar ook enkele knutselideeën kun je er vinden.
Kinderpleinen

Een startpagina met meer dan 1150 pleinen (onderwerpen) en meer dan 56.000 uitgeselecteerde linken. Deze startpagina is speciaal opgezet voor kinderen, dus vrij van seks en geweld